Avbytare: Joel Gustafsson, Carl Mattsson, Filip Zahn, Joel Jakobsson och Douglas Christensen.

Johan Hellström ut - Carl Mattsson in 76 min
Oliver Oliveros ut - Filip Zahn in 85 min
Vasko Mitrovic ut - Joel Jakobsson in 88 min

MATCHKOMMENTARER
Elfte raka matchen utan förlust och fjärde raka segern kom mot serieledande Behar. ÖT Smygehuk gjorde endast en ändring sedan senast i startelvan där Oliver Oliveros kom in och Filip Zahn tog plats på bänken. Revansh att utkräva mot serieledarna då de i våras var ofina nog att slå oss med 5-1. Det var lite av " sista tåget" också att haka på på allvar då Behar låg 3 poäng före oss och Vellinge IF 1 poäng före oss så en förlust skulle förmodligen blivit ointaglig. ÖT Smygehuk började första halvlek i stark medvind och det märktes tidigt att det var två spelskickliga lag som stod på planen. Men de heta målchanserna lät vänta på sig ett tag. I den 19:e minuten tar Oliver Oliveros sig in i Behars straffområde och drar iväg ett skott som dock täcks av en försvarare. Hemmalaget har en bra period nu och pressar ner Behar. I den 20:e minuten slår André Andersson ett inlägg från högerkanten mot straffområdet där Johan Hellström från 12-13 meter testar med en bicicleta (cykelspark) men målvakten räddar. Hade kunnat bli ett riktigt drömmål det där. I den 28:e minuten bryter Nicklas Mattsson en kontring vid mittlinjen och slår en perfekt genomskärare mellan Behars mittback och ytterback där Vasko Mitrovic sprintar emellan och från högerläge kommer fri med målvakten och Vasko placerar kallt in 1-0 intill bortre stolpen. Detta var Vaskos 13:e seriemål i år och mål för sjunde matchen i följd för Vasko! I den 35:e minuten blir Carl Odell nerkastad i gräset med ett nacksving och detta beteendet hör definitivt inte hemma på en fotbollsplan. Rättskiparen är lite feg och kallar båda spelarna till sig och ger dem vars ett gult kort. Oförklarligt hur Carl Odell kan bli varnad efter att själv ha åkt på ett nacksving...I den 45:e minuten får en överraskad Johan Hellström lite bollen till skänk och halvt fri med målvakten får han aldrig iväg något avslut. Oliver Oliveros snappar upp bollen och rundar först försvararen och sedan målvakten och placerar in 2-0 intill den bortre stolpen och vilt jubel på Smygehamns IP. Detta var Olivers 6:e seriemål i år. 2-0 står sig till pausen där vi stått för en mycket bra laginsats i hela den första halvleken. När vi kommer ut efter halvtidsvilan har vinden tilltagit ytterliggare och det blir rejält med motvind för hemmalaget. I den 47:e minuten spelar Johan Hellström upp på Vasko Mitrovic som direktskarvar mot Oliver Oliveros som kommer ensam med två försvarare men Oliver utmanar dem och kommer igenom och drar iväg ett avslut som målvakten räddar med en fotparad. I den 57:e minuten gör Philip Borgström en fi räddning på ett skott från nära håll. I den 58:e minuten kontrar ÖT Smygehuk där Mathias Roos kommer fram på vänsterkanten och slår ett inlägg mot första stolpen där Oliver Oliveros skarvar den vidare och Vasko Mitrovic skjuter på volley men bollen går över målet. I den 61:a minuten kontrar ÖT Smygehuk pånytt där Patrik Lippe vänder spelet fint från vänsterkanten till högerkanten mot Carl Odell som är på spelhumör idag och Carl tar sig förbi sin bevakare och skjuter ett hårt markskott från 20 meter men målvakten räddar. I den 65:e minuten får Behar en frispark vid mittlinjen. Frisparken slås in mot ÖT Smygehuks straffområde och en Beharspelare vinner nickduellen och lobbnickar mot mål mot bortre stolpen där Philip Borgström precis hinner dit och håller bollen mellan sin hand och stolpen. En Beharspelare springer i full kraft in i Philip där både Philip och bollen hamnar i mål där Philip dessutom blir knäskadad. Tvivelaktigt om målet skulle godkänts då rugbytacklingar utförs på Pilevallen och inte på Smygehamns IP. Philip Borgström blir som sagt knäskadad och in kommer 17-årige debutanten Joel Gustafsson med halvtimmen kvar. Han kunde inte valt en bättre debut med spel mot serieledarna, 2-1 ledning och kraftig motvind. I den 76:e minuten byts en slutkörd Johan Hellström ut och in kommer Carl Mattsson. Behar försöker och försöker och har ett visst tryck men har svårt att skapa heta lägen. I den 85:e minuten byts Oliver Oliveros ut och in kommer Filip Zahn. I den 88:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Joel Jakobsson. I den 89:e minuten gör Joel Gustafsson en fin räddning då han räddar ett halvt friläge. ÖT Smygehuk vinner den superviktiga matchen med 2-1 där samtliga spelare gör bra ifrån sig. Även Behars ledare ansåg att resultatet var rättvist. Nu ligger Behar och ÖT Smygehuk på 38 poäng vardera där dock Behar har 7 mål bättre. Vellinge IF fick storstryk med 0-4 hemma mot pånyttfödda Pelister och ligger därmed trea, två poäng efter. I nästa match väntar näst sista kommunderbyt och då mot Anderslövs BoIK på söndagen den 13:e september klockan 13:00 på Anderslövs konstgräsplan.